Succesvol Gispen symposium

http://static.slideshare.net/swf/ssplayer2.swf?doc=gispen1090&rel=0&stripped_title=succesvol-gispen-symposium

Op woensdag 5 en donderdag 6 april 2006 organiseerde Gispen het symposium “Resultaten van kantoorinnovatie” op het hoofdkantoor in Culemborg.

Het was een zeer geslaagd evenement met een overweldigende belangstelling. Er werd zelfs een extra sessie ingepland op vrijdag 7 april om iedereen de kans te geven het symposium bij te wonen. In totaal waren 300 relaties van Gispen te gast.

Er werden lezingen gehouden door Prof. Dr. Peter Vink van de TU Delft en TNO, waarin hij meldde dat er veel geloven zijn over kantoorinnovatie maar dat we ons wat meer op de wetenschap zouden moeten beroepen.

In de lezing van de heer Michel Mooij kwam naar voren dat kostenreductie niet de reden kan zijn om te innoveren maar dat alleen een heldere en overtuigende visie op de onafwendbare veranderingen binnen een bedrijf door mondiale processen kunnen leiden tot een succesvolle vorm van kantoorinnovatie.

Mooij richtte zich voornamelijk op de combinatie van organisatie en kantoor(gebouw). Zijn thema’s vatte Mooij samen in vier hoofdpunten:

  • Er zijn andere kantoorconcepten nodig om de dynamiek van organisaties beheersbaar te kunnen blijven faciliteren. Veranderende manieren van werken en organiseren vragen om een andere wijze van aanbieden en gebruiken van kantoorruimte. Form Follows function werkt niet meer. FM ontwikkeld zich van het volgen van de klant naar het organiseren van interactie.
  • De focus is verschoven van ruimte/kostenbesparing naar het presteren van de organisatie. De prestatie van de organisatie wordt geleverd in het samenspel van werkstijl, werkgemeenschap en werkomgeving.
  • Door Stijl, Gemeenschap en Omgeving integraal te benaderen wordt duidelijk hoe de werkomgeving bijdraagt en dat de medewerker en de organisatie een actieve rol vervullen.
  • Het veranderproces is niet meer het middel, maar het doel.

Mooij sloot zijn lezing af met een Focus voor de toekomst:

  • Voor de aanbieder van vastgoed: Niet het maatwerk voor de klant van nu, maar investeren in prestatievermogen van het gebouw en zijn inrichting.
  • Voor de gebruiker: Zie het gebouw als omgeving met kansen en bedreigingen, stuur op het samenspel van werkstijl, gemeenschap en werkomgeving.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s